Mezőhegyesen a családi egészségnap keretében izgalmas programokkal vártuk a helyieket. A sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében sportbemutatókat, játékos vetélkedőket, játszó- és kreatív sarkot üzemeltettünk. Az egészségügyi szűrés során pedig BMI-t, vércukor szintet, koleszterint, testsúlyt és vérnyomást mértek a szakértők.

A projekt keretében különböző sportágakat bemutatására nyílt lehetőség. Többnyire a helyi sportegyesületeket népszerűsítettük a programban, egy kis ízelítőt nyújtva a résztvevőknek, ezzel is bemutatva a rendszeres sportolási lehetőségeket. A rendezvényre több eredményes sportoló is meghívást kapott.

            Többek között a Barátság Sportegyesület sportolói tartottak taekwondo bemutatót a résztvevőknek. A battonyai sportegyesület több mint tizenöt éve végzi tevékenységét és számos eredményes versenyzővel büszkélkedhet. A hosszú kitartó munka eredményeként a tagok között szerepel Magyar, Európa és Világbajnoki helyezett is. A látványos bemutatót követően többen érdeklődtek ennek a sportnak az elérhetősége iránt és többen jelezték részvételi szándékukat az edzéseken. A bemutatót követően Rádai Imre többszörös taekwondo Magyar Bajnok és válogatott edző tartott előadást a sport jelentőségéről az életünkben és a jótékony hatásairól, továbbá arról, hogy milyen betegségeket előzhetünk meg a rendszeres sportolással. A Candy Dance Crew látványos hip hop táncbemutatója kísérték figyelemmel a résztvevők.

            Tapasztalataink során kiderült, hogy a legnagyobb sikert a kötélhúzás jelenti. Így a mai napon is versenyt hirdettünk a csapatok között. A legerősebb csapatok díjazásban részesültek.

            Az Aura Segítő Kutya Alapítvány játékos vetélkedőket játszottak gyerekekkel, mint például „erre csörög a dió” vagy „mókusok, ki a házból”. Amivel izgalmasabbá tették, hogy mindezt terápiás kutyáikkal, Repetával és Mesével játszották. A foglalkozáson egyszerre 15 fő tud részt venni.

            A bemutatók után minden sportágat kipróbálhattak a gyerekek és felnőttek egyaránt. A birkózó szőnyeg nagy sikert aratott a gyermekek körében. A szűrősátrunknál a BMI-t, vércukor szintet, koleszterint, testsúlyt, vérnyomást mértek a szakemberek.

            Az egészségpontnál egészséges, helyben termelt és előállított 100%-os zöldség és gyümölcslevet kóstolhattak a résztvevők, illetve limonádét és gyümölcsöt vehettek magukhoz. A helyesen kitöltött sporttotóval ajándékot kaptak a gyerekek.