Mezőkovácsházán ismét családi egészségnapot szerveztünk, ahol számos programmal készültünk a résztvevőknek. Sport, egészség, bemutatók, versenyek és értékes nyeremények közel félszáz érdeklődőt vonzott a rendezvényre.

A projekt keretében különböző sportágakat ismerhettek meg, és próbálhattak ki, továbbá eredményes sportolók előadásait hallgathatták meg a kicsik és nagyok. Célunk, hogy minél több embert motiváljunk az egészséges életmód választására, és a rendszeres sport űzésére.

            Programunk Lipták János BSI futónagykövet előadásával kezdődött, aki az előző hétvégén megrendezett Békscsaba-Arad Szupermaraton résztvevője és a mezőkovácsházi futócsapat felkészítő edzője. A futónagykövet versenyértékelőjében kitért a több hónapja tartó felkészülésre, a versenyen elért eredményekre és teljesítményre. A rendezvényre a gyermekek és szüleik is meghívást kaptak, és kitartásukért, példaértékű sportteljesítményükért ajándékban részesültek.

            A csapatok között kötélhúzó versenyt hirdettünk, ahol 14 csapat adta le nevezését. A két legerősebb csapat ajándékkal térhetett haza. A gyermekek számos játékot próbálhattak ki, mint például a floorball, a gólyaláb, a gyepsí, egyensúlyozást segítő játékok, trambulint. A kisebbek aszfaltrajzoltak, és a kreatív sarokban rajzoltak, hajtogattak. A legnagyobb sikert arcfestés aratta a kisebbek között.

            Az Aura Segítő Kutya Alapítvány játékos vetélkedőket játszottak gyerekekkel, mint például „erre csörög a dió” vagy „mókusok, ki a házból”. Amivel izgalmasabbá tették, hogy mindezt terápiás kutyáikkal, Repetával és Mesével játszották. A foglalkozáson egyszerre 15 fő tud részt venni.

            Számos sportbemutató szórakoztatta a nézőközönséget, többek között aerobicosok, karatésok és birkózók léptek fel. A bemutatók után minden sportágat kipróbálhattak a gyerekek és felnőttek egyaránt. A birkózó szőnyeg nagy sikert aratott a gyermekek körében. A szűrősátrunknál a BMI-t, vércukor szintet, koleszterint, testsúlyt, vérnyomást mértek a szakemberek.

            Az egészségpontnál egészséges, helyben termelt és előállított 100%-os zöldség és gyümölcslevet kóstolhattak a résztvevők, illetve limonádét és gyümölcsöt vehettek magukhoz. A helyesen kitöltött sporttotóval ajándékot kaptak a gyerekek.