A rendezvény keretében bemutatókat, előadásokat, egészségügyi szűrést, életmód tanácsadást, közös mozgást, vetélkedőket, játszóházat és izgalmas programokat szerveztünk a mezőhegyesi családoknak.

            A családi egészségnapot közös bemelegítéssel kezdtük. Ezt követően előre toborzott csapatok számára Játszó-Tér elnevezésű ügyességi vetélkedőt szerveztünk. Hat csapat versenyzett folyamatosan három versenyszámban (kötélhúzás, floorball, sorverseny), amelyet forgó színpad szerűen minden csapat érintett. Majd Somogyi             Adrienn védőnő vezetésével gyümölcssalátát készítettek a résztvevők, amelyet közösen fogyasztottunk el. A gyümölcs kavalkád elnevezésű programunkon egy idénygyümölcsből, dinnyéből készítettek kóstolót a résztvevők.

          Ezt követte Tordai Attila testépítő, fitness edző tartott előadást a mozgás öröméről, arról, hogy hogyan válasszunk magunknak megfelelő sportot. A következő programban mindenki találhatta a neki kedvező mozgás formát, úgyanis Földesi Szandra táncoktatóval hip hop tánlépéseket sajátíthattak el, illetve Tordai Attilával egy kemény  erőnléti edzésen vehettek részt az érdeklődők, ezzel népszerűsítve a különböző mozgásformákat. A programot újabb bemutatóval folytattuk Candy Dance Crew Hip Hop táncbemutatója. Földesi Szandra sportedző előadása a mozgás jótékony hatásairól és a betegségek megelőzéséről szólt. Majd a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett csoport bemutatója következett.

                      Ezt a Mas Wrestling bothúzók bemutatója, akik az ország egyik legeredményesebb versenyzőit hozták el rendezvényünkre. A látványos bemutatót követően a résztvevők elsajátíthattak bothúzó fogásokat, és a nagysikerű hordódobást is egyaránt kipróbálhatták. Rajos Erik Világbajnok bothúzó beszámolt életútjáról, motivációjáról, céljairól és az eddig megtett útról, a kitartó munkájáról

 A bemelegítést követően a kötélhúzáshoz csapatokat szerveztünk. Összesen 4 csapat húzta a kötelet a legerősebb csapat címért, melyet ajándékkal díjaztunk.

A gyermekek számos játékot próbálhattak ki, mint például a floorball, a gólyaláb, a gyepsí, egyensúlyozást segítő játékok, trambulint és a nagy sikerű kötélhúzást is. A kisebbek aszfaltrajzoltak, és a kreatív sarokban rajzolhattak, hajtogathattak és az arcfestésen is részt vehettek. A sok ugrálástól, tánctól és mozgástól kimelegedett gyermekek és felnőttek, a sátrunknál magukhoz vehettek, gyümölcsöt, vizet, limonádét és 100% százalékos gyümölcs- és zöldséglevet, amelyet a szomszédos településen állítanak elő.

A rendezvény ideje alatt mindenki megtalálhatta a neki való programot, hiszen a felnőttek számára egészségügyi szűrést és életmód tanácsadást szerveztünk.

A rendezvényt befejezéseként hagyományos ételeinket tálaltuk másként. Bemutattuk, hogy kevés módosítással, egészségesen is lehet finom ételeket készíteni.