A helyi közösség egészségtudatosságának fejlesztése érdekében egészségnapot szerveztünk Medgyesegyházán. Minden korosztály számára változatos programokkal készültünk, így a kilátogatók találkozhattak: játszóházunkkal, ahol különböző játékokat próbálhattak ki.

Készültünk sport bemutatóval, ahol a battonyai Barátság S.E. TAKEWON-DO csoportja tartott látványos bemutatót a kiérkezők számára. Az előadást követően Rádai Imre, az egyesület vezetője, továbbá Európa bajnoki címmel bíró versenyző, arról beszélt, hogy mit is jelent számára a sport, és milyen nagyszerű érzésé számára gyerekeket edzeni testvérével.

A felnőttek számára egészségügyi szűrést és ahhoz kapcsolódó tájékoztatást, konzultációt biztosítunk.

Ügyelve Medgyesegyháza sajátosságára, és a dinnyetermelésben kiemelt szerepét tekintve, egy különleges dinnyelovagi családi vetélkedővel készültünk, ahol olyan versenyszámokban vettek részt a családok, mint dinnyepakoló verseny, jelmezkészítő verseny. dinnyezsonglőrködés, leggyorsabb dinnyeevő szám, egészséges dinnye ételek készítése. Ezeket a versenyszámok külön-külön kerültek díjazásra, és a díjátadásra Nagy Béla György polgármester urat kértük fel.

Ügyességi játék keretén belül nagyon nagy hangulattal folyt a kötélhúzó versenyünk is. A családok közösen játszhattak Repetával és Miluval, akik az Aura alapítvány kutyás foglalkozásait hozták el számunkra.

            A kisebbek a kreatív sarokban rajzolhattak és az arcfestésen is részt vehettek. A versenyszámban elfáradtak frissítő pontnál magukhoz vehettek, gyümölcsöt, vizet, limonádét és 100% százalékos gyümölcs- és zöldséglevet-