A családi Egészségnap volt július 15-én a Battonyai Horgásztónál. A péntek délutáni rendezvényen ingyenes egészségügyi fórumra, szűrésekre, mérésekre és bemutatókra várták az érdeklődőket.

Az egészségnap akkor a legeredményesebb, ha ösztönözi a résztvevőket a helyes táplálkozásra, a mozgásra, a lelki egészségvédelem fontosságára. Az egészség hosszú távú megőrzéséhez egészségtudatos magatartás kialakítására van szükség. A rendezvény keretében bemutatókat, előadásokat, egészségügyi szűrést, életmód tanácsadást, közös mozgást, vetélkedőket, játszóházat és izgalmas programokat szerveztünk a battonyai családoknak.

A rendezvény megnyitóját követően a Barátság Sportegyesület sportolói tartottak taekwondo bemutatót a résztvevőknek. A battonyai sportegyesület több mint tizenöt éve végzi tevékenységét és számos eredményes versenyzővel büszkélkedhet. A hosszú kitartó munka eredményeként a tagok között szerepel Magyar, Európa és Világbajnoki helyezett is. A látványos bemutatót követően többen érdeklődtek ennek a sportnak az elérhetősége iránt és többen jelezték részvételi szándékukat az edzéseken. A bemutatót követően Rádai Imre többszörös taekwondo Magyar Bajnok és válogatott edző tartott előadást a sport jelentőségéről az életünkben és a jótékony hatásairól, továbbá arról, hogy milyen betegségeket előzhetünk meg a rendszeres sportolással. Az előadás után a Mas Wrestling bothúzók bemutatója következett, akik az ország egyik legeredményesebb versenyzőit hozták el rendezvényünkre. A látványos bemutatót követően a résztvevők elsajátíthattak bothúzó fogásokat, és a nagysikerű hordódobást is egyaránt kipróbálhatták. Deli Tamás Európa Kupa győztes, kétszeres Magyar Bajnok bothúzó beszámolt életútjáról, motivációjáról, céljairól és az eddig megtett útról, a kitartó munkájáról.

 Rendezvényünkre a Battonyai ICON Motoros Egyesület is elfogadta meghívásunkat, és több látványos motort is magukkal hoztak, amelyet megcsodálhattak az érdeklődők. A Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, pedig bemutatta tevékenységét, és az érdeklődők még egy tűzoltó autót és eszközeiket is megtekinthettek közelebbről, felpróbálhatták ruhájukat, a gyerekek bele is ülhettek a hatalmas monstrumba.

A bemelegítést követően a kötélhúzáshoz csapatokat szerveztünk. Összesen 4 csapat húzta a kötelet a legerősebb csapat címért, melyet ajándékcsomaggal díjaztunk. Továbbá sportágukat és szervezetüket képviselve a judosok, a bothúzók, a motorosok, az önkéntes tűzoltók külön csapatot alkotva megmérettették magukat.